İlk olarak Dik açılı gönye ile tabakların diplerini olabildiğince büküntü kısmına yakın gelecek şekilde çiziyoruz.
Üç tabağın da taban kısmını gönye ile çizdikten sonra keskin model bıçağı ile cetvel kullanarak düzgün ve çapaksız kesiyoruz.
Kesilen tabanlardan iki tanesini üst üste iğneliyoruz ve kenarlarını düzeltiyoruz. Böylece iki levhanın ölçüleri birbiri ile aynı olacak.
Biribiri ile aynı ölçülerde olan levhaların kısa kenarlarından birini 10cm işaretliyoruz. Diğer kenarı da 6cm işaretliyoruz. Bu iki noktayı kalemle birleştirip iki levhayı birlikte bu çizgiden kesiyoruz.
Kanat parçalarının geniş kısmından 35mm, dar kısmından 20mm işaretleyip kalemle çiziyoruz. Bu çizgi bizim kanat formu verirken referansımız olacak ( High Point)
Zımpara takozumuza yapıştırdığımız 220 numara su zımparası ile önce kanadın çizgi ile arka ( firar ) kenarı arasında kalan bölgeyi zımparalayarak inceltiyoruz. Daha sonra çizgi ile ön ( Hücum) kenar arasında kalan bölgeyi zımparalıyoruz. Sonuç olarak elimizde yandan görünüşü şoyle olan bir kanat çıkacak. Bu şekil modelimizin havada daha uzun kalmasına yardımcı olacak.
İki ana kanadı da şekillendirdikten sonra şimdi sırada bu kanat parçalarını birleştirme var. kanatlardan birini düzgün bir yüzeye kağıt maskeleme bandı ile sabitliyoruz. Diğer kanadın uç kısmına 6cm yükseltecek kadar bir kutu, takoz koyuyoruz. kanatların birleşme yüzeylerini birbirine tam temas edecek şekilde zımpara ile eğim veriyoruz.
Ve 5 dakikalık epoksi ile iki kanadı yapıştırıyoruz.
Yarın:
Dönüş ve yükseliş dümenlerinin kesilip hazırlanması ve gövdenin hazırlanması.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder